Werkhorst 34, 7944 AT Meppel, tel: 0522 261224
 
Afdrukken(print)

Onze zelfregisserende versterker (de BL-préamp regelunit)

BL-préamp

Jarenlange ervaring en veel onderzoek resulteerden in het jaar 2001 tot een doorbraak op het gebied van spraakverstaanbaarheid en het tegengaan van hinderlijk rondzingende microfoons in ruimtes met een lastige akoestiek. Hoewel het resultaat er mocht zijn, bleven wij tot op heden bezig met het verder ontwikkelen van zijn mogelijkheden.

Door hoogwaardige technologie in onze BL-préamp regelunit garanderen wij een uitstekende verstaanbaarheid, waarbij de spraak rustig, helder en natuurgetrouw klinkt, terwijl rondzingen tot de verleden tijd behoort. Met slechts één centrale elektronische vijfstanden volumeregelaar is het systeem zeer eenvoudig te bedienen. Uit de vele positieve reacties kunnen wij concluderen dat de BL-préamp regelunit ruimschoots aan de verwachtingen voldoet.

Onze regelunit kan worden gezien als het controlecentrum van de verschillende microfoons. De basisuitvoering heeft vier microfooningangen, waarvan één ingang voor een eventuele sfeermicrofoon (eventueel fantoom). Deze ingang beschikt over een unieke regeling, waardoor er uitstekende beluisteringen mogelijk zijn via ons kerkradio systeem. Bovendien zijn de opnames van zeer hoge kwaliteit.
Lijningangen worden op maat gemaakt voor onder meer cd-speler, audio-laptop (beamer) of andere muziekbronnen. Uitgangen worden op maat gemaakt voor kerkzaalversterkers, ringleidingversterkers, eventuele versterker van een bijzaal, opnames, kerktelefoon, etc.
Standaard is onze regelunit voorzien van een 16-voudige equalizermodule.

Het aantal microfoon- en lijningangen kan naar keuze worden uitgebreid. De prestaties kunnen verder worden verrijkt door middel van de volgende opties:

  • Een professionele limiter/compressor met een unieke voice-controller.
    Hierdoor worden sterke uitschieters in het geluidsvolume vervormingsvrij begrensd. Mede hierdoor wordt ook het verschil in geluidsniveau tussen een zachte en een harde spreker aanzienlijk verkleind. Wanneer de spreekafstand tot de microfoon kleiner wordt, zal de voice-controller bovendien het klankkleurverschil dat ontstaat automatisch tot een minimum beperken. Kortom, deze optie heeft een duidelijke meerwaarde.
  • De predikantfader.
    Deze module zal tijdens gemeentezang, in combinatie met gebruik van het orgel, de predikantmicrofoon en/of andere microfoons automatisch uitschakelen.
  • Een elektronische vijfstanden volumeregelaar bij de kosterplaats.

Ook andere opties kunnen wij wellicht voor u realiseren.

Voor eventuele vragen of een demo kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.