Werkhorst 34, 7944 AT Meppel, tel: 0522 261224
 
Afdrukken(print)

Ringleidingsystemen/ringleidingversterkers

Om u een idee te geven van de werking van een ringleiding, geven wij een korte uitleg. Een ringleiding is eigenlijk niet meer dan een stroomgeleidende draad, die rondom de (kerk)zaal wordt gelegd. Deze lus wordt aangestuurd door een ringleidingversterker. Zo ontstaat binnen deze lus een magnetisch veld, waarmee gebruikers van hoortoestellen in de T-stand kunnen profiteren van een betere spraakverstaanbaarheid.

Door onze jarenlange ervaring met ringleidingsystemen, kunnen wij er voor zorgen dat deze verbeterde spraakverstaanbaarheid daadwerkelijk gerealiseerd wordt. Door middel van metingen kunnen wij vaststellen of een bestaande ringleiding aan de gewenste kwaliteitseisen voldoet. Hoewel de werking van een ringleidingsysteem vrij eenvoudig is, zijn vele aspecten van belang om te zorgen dat het systeem optimaal functioneert. Zo dient de lus correct te worden aangebracht, waarbij gebruik gemaakt dient te worden van de juiste draaddiameter. Daarnaast is de aansturing door de ringleidingversterker relevant. Tevens dient rekening te worden gehouden met eventuele absorptie door metalen delen en/of een externe storingsbron.

Bijna overal kan een ringleiding worden aangebracht. Bij twijfelachtige situaties kunnen wij eerst een proeflus aanbrengen en het resultaat meten, waarna wellicht een definitieve ring/lus kan worden aangebracht.

Zowel bij de beoordeling/verbetering van een bestaande ringleiding als met betrekking tot een nieuw aan te leggen ringleidingsysteem, kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden.