Werkhorst 34, 7944 AT Meppel, tel: 0522 261224
 
Afdrukken(print)

Het Audio Opname Systeem (AOS)

AOS

Het bekende cassettebandje heeft tientallen jaren haar diensten bewezen, maar het systeem is inmiddels verouderd. Cassettebandjes zijn steeds moeilijker verkrijgbaar en de kwaliteit is niet optimaal. Toch blijft er de behoefte aan een opname, zeker als het gaat om een speciale dienst zoals een rouw-, trouw- of doopdienst. Na jarenlange ontwikkeling hebben wij uiteindelijk een opnamesysteem geïntroduceerd dat aan al uw wensen zal voldoen. Zo heeft het systeem een aantal unieke eigenschappen; er kunnen zonder kennis van computers, binnen 15 minuten cd’s van 90 minuten worden gebrand (tot vier cd’s gelijktijdig). Daarnaast kunnen de opnames opgeslagen worden op de interne harde schijf, als mp3 bestanden gearchiveerd worden op cd’s en heel eenvoudig op het internet worden geplaatst. Via een link op uw eigen website kunnen op een later tijdstip (ca. 50) diensten worden beluisterd. Ook mensen zonder pc kunnen zeer eenvoudig één tot vijf van deze laatste diensten terugluisteren met een Lukasontvanger, aangesloten op een telefoonlijn of ethernet.

Marantz

In het geval dat er meerdere kerken zijn, kan het AOS uiteraard gemeenschappelijk worden gebruikt. Per kerk is er alleen een digitale flashrecorder nodig, deze recorder kan worden aangesloten in plaats van een eventueel bestaand cassette deck.

AOS met internet optie (kerkdienstluisteren.nl)

Zoals hiervoor omschreven, kunnen de diensten met enkele muisklikken op het internet worden geplaatst. Speciale diensten, zoals rouwdiensten, kunnen eenvoudig met een wachtwoord worden afgeschermd en komen op deze manier niet tussen de reguliere diensten te staan. Op deze manier kunnen er ook meerdere groepen worden aangemaakt bijvoorbeeld voor zangdiensten, orgelconcerten, etc. Zie hiervoor onze demonstratiepagina. We kunnen ons voorstellen dat er kerken zijn die hun diensten niet voor iedereen op het internet toegankelijk willen stellen. Daarom is het ook mogelijk alle diensten af te schermen met een wachtwoord. Zie hiervoor onze beveiligde demonstratiepagina. Om in te loggen gebruikt u het wachtwoord "geheim".

Mensen die niet over een pc beschikken kunnen door middel van een Lukasontvanger, aangesloten op een telefoonlijn of ethernet, eenvoudig de laatste één tot vijf reguliere diensten terugluisteren. Wanneer er sprake is van ons live kerkradio systeem, kunnen zij op dezelfde ontvanger live meeluisteren.

Het is mogelijk het overzicht van de diensten in uw eigen huisstijl te integreren in uw eigen website. Zie hiervoor onze integratie demonstratie van kerkdienstluisteren.nl.

Tenslotte kunnen de diensten op het internet ook eenvoudig met de AOS-pc worden verwijderd, en is er een goed overzicht van hoe vaak welke dienst is beluisterd. Wanneer ons opname systeem in combinatie met ons live kerkradio systeem wordt gebruikt, wordt er automatisch een backup van de dienst gemaakt. Mocht er bij de opname in de kerk toch iets mis zijn gegaan, wanneer deze bijvoorbeeld niet gestart is, kan de beheerder met onze AOS-pc altijd de backup terughalen en hier alsnog een cd van maken.