Werkhorst 34, 7944 AT Meppel, tel: 0522 261224
 
Afdrukken(print)

Het Audio Opname Systeem (AOS)

Marantz

Met een flashrecorder - aangesloten op de geluidsinstallatie worden digitale geluidsopnamen gemaakt. Hiertoe hoeven geen ingewikkelde handelingen te worden verricht. Op een CompactFlash kaart kunnen kwalitatief uitstekende opnames worden gemaakt van 16 uur of langer. De ontwikkeling van de CompactFlash kaart is echter nog lang niet ten einde. Het aantal uren dat op de kaarten kan worden opgenomen, wordt dan ook steeds groter.

Na opname kan de CompactFlash kaart in de AOS-pc worden geplaatst. Vervolgens kan het bestand op cd worden gebrand. U dient zelf aan te geven hoeveel cd's u wenst te branden, voor het overige werkt nagenoeg alles automatisch.

Het is ook mogelijk om de digitale opnames te bewerken. Dit kan op heel eenvoudige wijze, waarbij kennis van computerprogramma's nagenoeg niet vereist is.

Naast het branden op cd, kent het AOS de mogelijkheid tot het opslaan op de harde schijf of bijvoorbeeld een usb-stick. Indien gewenst kan het AOS bovendien worden uitgerust met een extra optie, waardoor bestanden zeer eenvoudig op het internet kunnen worden geplaatst. Eventueel kan een link op uw eigen website hiernaar verwijzen. Hierdoor kunnen bestanden op een later tijdstip overal worden beluisterd.

De AOS-pc is standaard uitgerust met twee branders. Dit kan worden uitgebreid tot maximaal vier cd-branders. Er kunnen derhalve vier cd's tegelijk worden gebrand. Tenslotte kunnen met het AOS ook cd's worden gekopiëerd.